Organizatie infiintata juridic in februarie 2002, A.C.T.O.R. are urmatoarea viziune: O societate in care exista o comunicare eficienta este cu siguranta societatea pe care o visam cu totii. Ca urmare, misiunea pe care si-a propus-o este aceea de a oferi beneficiarilor sai (copii si tineri) instrumentele care sa-i ajute sa-si comunice celor din jur ideile si sentimentele, astfel incat sa le creasca increderea in propriile puteri si sa-si gaseasca locul in comunitate.

Fie ca este vorba de proiecte interculturale, de animatie clinica, diferite cursuri (de origami, teatru cu sau fara papusi, pictura…s.a.m.d.), diferite eveimente artistice sau sociale, A.C.T.O.R. are ca obiectiv principal sa sustina prin comunicarea creativ pozitiva, dezvoltarea armonioasa a copiilor si tinerilor romani sau europeni. Se pune in mod special accentul pe responsabilizarea lor ca actori ai comunitatii careia ii apartin.

Programul de origami teatru pedagogic are la baza o metoda originala, creata incepand cu 1999 de catre Eugenia BARBU, presedintele fondator al organizatiei, care sia folosit in acest scop, educatia academica de papusar, experienta de actrita a Teatrului Tandarica (din 1992), precum si pasiunea pentru arta orientala a plierii hartiei – origami.

In anul acesta scolar, prin A.C.T.O.R. sute de copii din 12 gradinite si scoli bucurestene beneficiaza de cursurile de origami- teatru pedagogic sustinute de profesori, tineri intre19-21 ani, special formati in aceasta directie.

In fiecare luna mai, finalitatea acestui program o constituie Concursul National de Origami – Sufletul Hartiei, in care copii pasionati de origami din tara se aduna pentru a se intalni si a se intrece la probe de viteza de pliere si creativitate.

Programele saptamanale de origami teatru animatie clinica – Maria, Dumitru si Constantin – constau in organizarea de activitati distractiv- educative pentru copiii bolnavi – (TBC, SIDA, cancer si handicap neuromotor) cu spitalizare pe termen lung din spitalele Lacul Bucura, Budimex si Grigore Alexandrescu.

Scopul acestor programe este ca intr-o lume a tratamentelor si terapiilor de recuperare, sa le aduca inapoi – copilaria si bucuria jocului. Cele trei programe au pornit in 2002, derulandu-se de atunci fara nici o intrerupere. Din 2004 pana in prezent sunt sustinute financiar de catre United Way Romania.

A.C.T.O.R. este o organizatie numai de voluntari, asa ca tinerii, care sunt implicati in primele categorii de programe, devin, la randul lor beneficiarii schimburilor interculturale de tineret. A.C.T.O.R. are parteneri in toata Europa, in plus face parte din trei importante retele: Drums for Peace, Yource si ECU-net, care se ocupa de «formarea» tinerilor pentru viata utilizand arta : muzica, dansul, teatrul…etc.

Prin acestea ei castiga sansa de a primi o educatie interculturala nonformala, dar si de a avea prieteni de varsta lor oriunde in Europa. Tot aceste programe fac din A.C.T.O.R. organizatie gazduitoare pentru tineri din toata Europa, veniti sa faca voluntariat la noi. In acest fel A.C.T.O.R. are o inedita echipa multiculturala, motivata si plina de entuziasm.

Comunitatea locala este invitata de catre aceasta echipa sa se implice in fiecare an, in doua campanii de stragere de fonduri, adevarate evenimente colorate si originale care au ca scop organizarea de serbari de Craciun si de Paste pentru copiii din spitale, dar si acela de a promova in comunitate spiritul si valorile organizatiei.

Contactati-ne:

tel/fax: +4 021 460 4768
mobile: +4 0744 686 093
e-mail: actor_romania@yahoo.com
www.actorromania.ro

Programul Tineret in Actiune

Sigla Tineret